Att måla om ett rum är en effektiv och kostnadseffektiv metod att förändra utseendet på ditt hem. Men innan du börjar behöver du samla de rätta verktygen och materialen för jobbet. I den här artikeln kommer vi att gå igenom de viktigaste verktygen och materialen du behöver, inklusive en praktisk inköpslista som vi fått ta del av från målarna på Refine.se

Verktyg och material för att måla om ett rum

Här är de viktigaste verktygen och materialen du kommer att behöva för att måla om ett rum:

 1. Målarfärg: För det första behöver du självklart målarfärg. Mängden färg beror på rummets storlek och hur många lager du planerar att lägga på. Var noga med att också välja rätt glansgrad för ditt projekt.
 2. Penslar och rullar: Penslar används för mindre områden och detaljarbeten medan rullar används för större väggytor. Det är bäst att ha en variation av storlekar.
 3. Rullbricka: Detta är nödvändigt för att lätt kunna doppa din rulle i färgen.
 4. Skyddsmaterial: Skydda dina golv och möbler från färgstänk med droppskydd och maskeringstejp.
 5. Spackel och spackelspade: Om det finns några hål eller skador på väggen behöver du spackel för att fylla dem innan du målar.
 6. Slippapper: Detta används för att släta ut spacklade områden och skapa en jämn yta för färgen.
 7. Målartejp: För att få rena linjer och skydda områden du inte vill måla, som fönster och lister, behöver du målartejp.
 8. Färgskrapa: Denna är praktisk för att ta bort gammal färg om det behövs.

Inköpslista

 1. Målarfärg
 2. Penslar och rullar av olika storlekar
 3. Rullbricka
 4. Droppskydd och maskeringstejp
 5. Spackel och spackelspade
 6. Slippapper
 7. Målartejp
 8. Färgskrapa (om nödvändigt)

Slutsats

Att förbereda dig ordentligt inför målningsprojektet kommer att göra processen smidigare och resultatet mer tillfredsställande. Oavsett om du är en DIY-entusiast eller en första gångs-målare, kommer att ha de rätta verktygen och materialen att hjälpa dig att uppnå ett professionellt utseende på ditt rum. Så, använd den här listan som en guide när du gör dina inköp och börja din målningsresa med självförtroende. Lycka till med ditt målningsprojekt!

Läs mer om hur du målar om hemma här >

Av byggeriet.nu

Möt vårt passionerade team av byggexperter – här för att guida dig mot byggdrömmen. Genom intervjuer och råd från branschproffs ger vi dig den kunskap du behöver. 🏗️👷‍♂️

Denna sida använder cookies. Läs mer om vad de används till i vår cookiepolicy.  Lär dig mer