Microcement har seglat fram som en av de mest populära och innovativa materialen inom modern konstruktion och design. Med sin förmåga att erbjuda både estetisk tilltalande ytor och hållbara lösningar har det blivit ett förstahandsval för både hem- och offentliga utrymmen. För att få en djupare förståelse för detta material har vi pratat med Elin från Refine.se, som delar med sig av sin kunskap och erfarenhet om microcement.

Vad skiljer Microcement från Traditionella Material?

Det som skiljer microcement från traditionella material som kakel eller trä är dess tunnhet, ofta bara 2-3 mm tjockt. Detta möjliggör enkel applicering direkt på befintliga ytor utan behov av omfattande förberedelser eller höjdförändringar. Resultatet är en sömlös och funktionell yta som kombinerar både skönhet och praktisk användning. Det är också ett material som man kan applicera direkt på annat ytskikt och fortsatt bevara ursprungsgarantin på tidigare utrymme.

avslut microcement

Hållbarhet och Miljövänliga Egenskaper

En av de mest imponerande aspekterna av microcement är dess hållbarhet och miljövänliga egenskaper. Jämfört med traditionella material som trä, som ofta kräver frekvent underhåll och utbyte, är microcement känt för sin långsiktiga hållbarhet och resistens mot slitage. Dessutom kan vissa former av microcement vara upp till tre gånger starkare än konventionella formuleringar, vilket minskar behovet av framtida ersättning och därmed resursanvändningen.

Elin betonar att det finns nyare varianter av microcement stödjer hållbart byggande genom sina VOC-fria formuleringar och användningen av vattenbaserade, icke-toxiska komponenter. Produkterna är också LEED, BREEAM och WELL-certifierade, vilket visar deras låga miljöpåverkan och deras bidrag till en hälsosammare inomhusmiljö. Men också alla former av microcement minimerar avfall genom att kunna appliceras över befintliga ytor och kräver mindre energi än många traditionella byggmaterial.

Valet av Microcement för Ett Miljövänligt Badrum

För den som söker ett miljövänligt val för sitt badrum är microcement ett utmärkt alternativ, och att man då bör leta rätt på Leverantörernas nyare miljö-cement. Utöver dess miljöfördelar kräver det minimalt med underhåll och kan enkelt rengöras med vatten och mildsopa, vilket eliminerar behovet av starka kemikalier. Dess mångsidighet gör det möjligt att applicera direkt på befintliga ytor, vilket minimerar behovet av rivning och avfallsgenerering, vilket är särskilt fördelaktigt för renoveringsprojekt.

Specifikt rekommenderar Elin på Refine.se produkter som Topcrets ECOCEMENT, vilka är certifierade enligt LEED, BREEAM och WELL. Dessa produkter är idealiska för miljömedvetna projekt på grund av deras låga miljöpåverkan och bidrag till hälsosammare inomhusmiljöer. De är även vattentäta och lämpliga för användning både inomhus och utomhus, vilket gör dem perfekta för badrum och andra våtutrymmen.

Avslutande Tankar

Microcement, med dess hållbara egenskaper och miljövänliga formuleringar, erbjuder en framtidssäker lösning för modern konstruktion och design. Genom att välja material som Eco-microcement  kan vi inte bara skapa vackra och funktionella ytor utan också bidra till en mer hållbar och hälsosam miljö för framtida generationer.

Av byggeriet.nu

Möt vårt passionerade team av byggexperter – här för att guida dig mot byggdrömmen. Genom intervjuer och råd från branschproffs ger vi dig den kunskap du behöver. 🏗️👷‍♂️

Denna sida använder cookies. Läs mer om vad de används till i vår cookiepolicy.  Lär dig mer