Hur ofta ska hängrännor bytas ut?  

Hur ofta ska jag rensa hängrännor?  

Vad är frostsprängning?  

Frostsprängning tak
När vädret växlar från minus grader till plusgrader i vinterdagarna växlar fukten på taket från flytande till frost, har man små hål eller felmonteringar i yttertaket riskerar man att utsätta taket för frostrsprängning.

Hur sätter jag upp en hängränna?  

Vad kostar det att byta hängränna och stuprör?  

Hur mäter jag stuprör för mitt tak? 


När behövs stuprör?  

När behövs hängrännor?  


Måste jag ha hängränna?  

Vilken färg kan jag ha på stuprör? 

Stupröret ska leda vattnet bort från fasaden


Kan jag måla mina stuprör?  


Hur mycket ska hängrännor luta? 

Hängrännan ska vinklas ut från taket och fasaden med minst 2,5mm i lutning. När snön på taket smälter kommer vattnet i hängrännan att tippas ut och bort från fasaden och inte utsätta fasaden för onödigt slitage.

Vilken storlek på hängränna? 

Det vanligaste materialen på hängrännor och stuprör? 

Åt vilket håll vänder jag skarven på stupröret? 

Av byggeriet.nu

Möt vårt passionerade team av byggexperter – här för att guida dig mot byggdrömmen. Genom intervjuer och råd från branschproffs ger vi dig den kunskap du behöver. 🏗️👷‍♂️

Denna sida använder cookies. Läs mer om vad de används till i vår cookiepolicy.  Lär dig mer